Home

Atlas űrtávcső

Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrtávcső a

  1. t kéttucatnyi magtöredékéről. Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján
  2. Az ATLAS űrtávcső (Advanced Technology Large-Aperture Space Telescope, azaz fejlett technológiájú, nagy nyílású űrtávcső) szintén az L 2 pontban dolgozna, de a jelenleg tervezés alatt álló Ares V rakéta állítaná pályára, így sokkal nagyobb (akár 16 m átmérőjű) tükrével sokkal nagyobb felbontás lenne elérhető
  3. t kéttucatnyi magtöredékéről. Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később pedig 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján. A Kaliforniai Egyetemen dolgozó David Jewitt, aki a haldokló üstököst lencsevégre.
  4. t kéttucatnyi magtöredékéről. Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján. A Kaliforniai Egyetemen Los Angeles-i.

Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrteleszkóp a széteső Atlas-üstökös több mint kéttucatnyi magtöredékéről. Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján. A Kaliforniai Egyetemen Los Angeles-i tagintézményében dolgozó David Jewitt, aki a. Tag: C/2019 Y4 (ATLAS) A Hubble-űrtávcső megdöbbentő felvételei a szétesett ATLAS-üstökös magtöredékeiről. Tóth Imre-2020. április 30, csütörtök. Szétesőben az ígéretes ATLAS-üstökös! Tóth Imre-2020. április 15, szerda Kivéve, ha rossz az idő. A megoldást a NEOCam űrtávcső jelentheti. A The Space Review portál cikkében Jeff Foust főszerkesztő foglalja össze a földközeli égitestek (bár ennek ellenére az ATLAS túlszárnyalta az előző évi felfedezéseit, a Pan-STARRS esetében viszont valóban jelentős a visszaesés). A csökkenés a 140.

A nemzetközi kutatócsoport a Herschel ATLAS átfogó asztrofizikai adatgyűjtő program keretében, több földi telepítésű és űrteleszkóp segítségével fedezte fel a H-ATLAS J142935.3-002836 katalógusjelű objektumot. A Hubble űrtávcső, a Keck-II teleszkóp és az ALMA rádiótávcső-rendszer felvétele az összeütköző. Nos, az űrtávcső már túl van a harmincon és ha a giroszkópjai jól bírják a következő éveket, akár még egy évtizeden keresztül szolgálhatja a csillagászatot. 3. A Hubble-űrtávcsőnek nincsenek manőverező fúvókái, sem pedig egyéb meghajtása, így nem képes pályamódosításokat végrehajtani Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrtávcső a széteső Atlas-üstökösről. Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2020.04.30. 19:25 Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján.. A Hubble-űrtávcső megdöbbentő felvételei a szétesett ATLAS-üstökös magtöredékeiről Tóth Imre A földfelszíni távcsövek után most a Hubble-űrtávcső is megfigyelte a szétesett ATLAS-üstököst, és..

A Rendkívül Nagy Európai Teleszkóp az Európai Déli Obszervatórium tervezett 40 méteres tükör átmérőjű hatalmas teleszkóp, amely, ha beépített, a világ legnagyobb átmérőjű optikai-infravörös teleszkóp lesz. A 2014-es menetrend 2024 helyezhetők üzembe. Az építkezés tervezett költség 1055 millió euró. Az Európai Déli Obszervatórium létesítmények a. Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA honlapján. Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrteleszkóp a széteső Atlas-üstökös több mint kéttucatnyi magtöredékéről Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal honlapján Comet C / 2019 Y4 Atlas - posted in Sketching: Comet C / 2019 Y4 Atlas This comet shows an increase of brightness, from Mag15 to 17 at the end of February it has just been recorded at Mag.

A James Webb űrtávcső egy 6,5 méter átmérővel rendelkező, infravörös űrtávcső, a Hubble űrtávcső tervezett utóda, a valaha épített űrteleszkópok legjobbika. Közösen építi meg és működteti a NASA, az ESA és a Kanadai Űrügynökség. 2002-ben nevezték el James Webbről, a NASA második igazgatójáról Rossz idő ellen űrtávcső (Rovat: Katasztrófák ellen, Távoli világok kutatói - 2019.01.18 07:15.) (bár ennek ellenére az ATLAS túlszárnyalta az előző évi felfedezéseit, a Pan-STARRS esetében viszont valóban jelentős a visszaesés). A csökkenés a 140 méteresnél nagyobb NEO-k esetében is egyértelmű, míg 2017-ben 567. Az ATLAS azonban a Nap felé közeledve több darabra esett szét, véget vetve ezzel a várakozásoknak. Most azonban egy újabb, már kisebb távcsövekkel is látható üstökös közeledik a Nap felé, ami a prognózisok szerint, ha nem jut az ATLAS sorsára, a nyár második felében szabad szemmel is látható lesz A Hubble kamerái előtt haldoklik az Atlas-üstökös. A felvételeken jól láthatóak az égitest leszakadó maradványai. 2020. május 01. 13:23. Forradalmi változást hozott a 30 éves Hubble űrtávcső. Tudományos publikációk ezreinek elkészítésében segédkezett

James Webb űrtávcső - Wikipédi

A James Webb űrtávcső (angolul: James Webb Space Telescope, rövidítve JWST, korábban NGST, azaz Next Generation Space Telescope - következő generációs űrtávcső) egy 6,5 méter átmérővel rendelkező, infravörös űrtávcső, a Hubble űrtávcső tervezett utóda, a valaha épített űrteleszkópok legjobbika. Közösen építi meg és működteti a NASA, az ESA és a. Ez a szócikk vagy bekezdés egy tervezett űreszközről vagy űrrepülésről szól.. Az adatok még jelentősen módosulhatnak. Legutóbbi módosítás: 2010. február 14. Közelmúltban befejezett űrrepülések • Jelenleg zajló űrrepülések • Közeljövőben induló űrrepülések • Tervezett űrrepülések • Törölt űrrepülések • Sikertelen űrrepülése Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal honlapján. #NASA's #Hubble Space Telescope saw a fragile comet, C/2019 Y4 (ATLAS), disintegrate into more than two dozen pieces Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján. A C/2019 Y4 (ATLAS) szétesett üstökös magtöredékeinek megfigyelése a HST WFC3/UVIS2 kamerájával 2020. április 23-án. A méretskála 10 ívmásodperc, ami az.

Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble a széteső Atlas

Az űrtávcső április 20-án nagyjából harminc, három nappal később 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján. A tavaly decemberben felfedezett Atlas fényessége gyorsan növekedett március közepéig és a csillagászok egy része úgy vélte, hogy májusban szabad szemmel is. A C/2019 Y4 ATLAS-t 2019. december 28-án fedezték a hawaii ATLAS távcső segítségével. A következő hónapokban rendkívül gyorsan fényesedett, így a csillagászok esélyesnek látták, hogy igazi égi szenzációban lehet részünk május közepén, amikor az üstökös a legközelebb jár a Naphoz. Az űrtávcső feladata a Nap. Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrteleszkóp a széteső Atlas-üstökös több mint kéttucatnyi magtöredékéről. Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később pedig 25 magtöredéket azonosított - olvasható az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) honlapján

Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrtávcső a széteső Atlas-üstökösről (VIDEÓ) Az űrtávcső április 20-án nagyjából 30, három nappal később 25 magtöredéket azonosított. október 29., 13:29. Galaktikus arcról készített képet a Hubble űrteleszkóp (FOTÓ 2021 augusztus 31. // Atlas-V | USSF-8. Indítás ideje, helye: 2021 augusztus 31., Cape Canaveral Űrhaderőbázis - Space Launch Complex-41 (SLC-41) indítóállás, Florida, USA. Hordozórakéta: a ULA (United Launch Alliance) Atlas-V 511 hordozórakétája. Megbízó, hasznos teher: az Egyesült Államok Űrhadereje (USSF), titkos katonai. A C/2020 M3 (ATLAS) üstökös napi pozíciói 2020 novembere során. magyar kutató részvételével készült tanulmány szerzői a Spitzer infravörös-űrtávcső adatai segítségével több, korábban elmulasztott szupernóva nyomaira is. Aktuális felhőkép. Videóink A Hubble űrteleszkóp lencsevégre kapta az univerzum egyik legfurcsább objektumegyüttesét: az Arp 195 hármasgalaxist, amely - nevéből adódóan - három, egymást tépő-húzó galaxisból áll. Galactic siblings fight, too. This #HubbleFriday view shows a triplet of galaxies, called Arp.

A Project Discovery-ben résztvevő játékosoknak a Kepler űrtávcső képeit kell átvizsgálniuk, olyan csillagászati anomáliák nyomait keresve, amelyek exobolygóra (azaz Naprendszerünkön kívül megfigyelt, csillag körül keringő bolygóra) utalnak. akik kutatómunkájukkal a Human Protein Atlas fehérjerendszerező adatbázis. Kora tavasszal még reménykedtünk benne, hogy egy szép, látványos üstököst figyelhetünk majd meg 2020 májusában, azonban a természet közbeszólt: az égitest a Naphoz közeledve darabokra hullott.. Miután számos földi megfigyelés készült a darabjairól, a Hubble űrtávcső óriás szemét is ráirányították az üstökösre, s így április 20-án és 23-án készített. A C/2019 Y4 (ATLAS) maradványai a Hubble űrtávcső felvételén 2020. április 20-án. A következő, a C/2020 F3 (NEOWISE) ami végre kibújt a Nap mögül, nagy örömünkre és szerencsénkre egyben. Jelenleg távolodik csillagunktól, így már a hajnali égen fél négytől megfigyelhető, beváltva az előre hozzáfűzött reményeket

A Tejútrendszer egyedülálló pontosságú, mintegy 1,7 milliárd csillag helyét meghatározó atlaszát mutatta be az Európai Űrügynökség (ESA). Az atlasz a Gaia európai űrtávcső megfigyeléseinek felhasználásával készült el. Ennyi csillagot elképzelni sem lehe Az ATLAS idő előtti kimúlása után felbukkant egy újabb kométa, amely végre tényleg látható távcső nélkül is, legalábbis a kevésbé fényszennyezett területekről nézve. Amikor az üstököst márciusban először detektálta a NEOWISE űrtávcső, rendkívül halvány volt, és a szakértők nem sok reményt fűztek ahhoz.

Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrtávcső a széteső Atlas-üstökösről 2020.04.30 2020.04.30 Washington - A kutatók szerint az eredmények azt mutatják, hogy az üstökösök feltöredezése viszonylag gyakori jelenség.. A Hubble űrtávcső újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy elkészítette az első 324 millió pixeles felvételeket. Az Orion köd sohasem látott élességgel tárult elénk. A felvétel olyan plasztikus, hogy az embernek szinte kedve volna egy kézmozdulattal szétlegyezni a tekergőző színes gázokat Hubble is a telescope that orbits Earth. Its position above the atmosphere gives it a view of the universe that typically far surpasses that of ground-based telescopes. Thirty-one years since launch, the Hubble Space Telescope continues its role at the forefront of astronomy, ranging from our own Solar System to the high-redshift universe. Atlas Archives - Tudás.hu Illé

Újabb gejzírkitörést észlelhetett a Hubble űrtávcső a Jupiter holdján, az Europán. A bolygó holdján már korábban is megfigyeltek mélyből feltörő vízpárát, íg.. #Hubble űrtávcső. Tudomány 2021. 02. 08. 15:48. Kozmikus gyárat fotózott a Hubble. A galaxisban elképesztő ütemben keletkeznek az új csillagok. #csillagászat #Hubble. Tudomány 2020. 11. 16. 06:12. Óriási robbanást figyelt meg a Hubble Link az infokhoz.James Webb űrtávcső:https://hu.m.wikipedia.org/wiki/James_Webb_%C5%B1rt%C3%A1vcs%C5%91A James Webb űrtávcső (soha véget nem érő) története. A Compton űrtávcső az amerikai Nagy Obszervatóriumok sorozat második tagja, a Hubble űrtávcső után. Arthur Comptonról kapta a nevét, aki gammasugárfizikai munkájáért kapott Nobel-díjat. A CGRO-t a TRW építette Redondo Beach-i üzemében

Darabjaira hullott egy felénk közeledő üstökös | ma7

Lockheed Martin Corporation, jelentős amerikai diverzifikált vállalat, amelynek fő üzleti koncentrációja az űripari termékek - beleértve a repülőgépeket, az űrhajóhordókat, a műholdakat és a védelmi rendszereket -, valamint más fejlett technológiájú rendszerek és szolgáltatások területén.A társaság éves értékesítésének körülbelül a fele az Egyesült. Új képeket készített a Jupiterről a Hubble űrtávcső 2015.10.18. 10:42 Híres ember A felvételeken eddig nem ismert részletek láthatók a bolygó Nagy Vörös Foltjáról, és a képekből 4k felbontású videót is készített a NASA - írja az Index

Elnézett 1500 fényévre a Hubble űrtávcső, 2020 talán legszebb fényképét hozta össze. A Hubble űrteleszkóp és a Spitzer űrtávcső ugyanarra a pontra fókuszált: az Orion-ködre, hogy aztán a két szerkezet adatait összekombinálva megszülethessen 2020 egyik utolsó űrfelvétele Válogatott Űrfotó linkek, ajánlók, leírások - Űrfotó témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőktől - Neked!.. Definitions of Hubble-űrtávcső, synonyms, antonyms, derivatives of Hubble-űrtávcső, analogical dictionary of Hubble-űrtávcső (Hungarian

The Kepler space telescope was a space telescope launched by NASA to discover Earth-size planets orbiting other stars. Named after astronomer Johannes Kepler, the spacecraft was launched on March 7, 2009, into an Earth-trailing heliocentric orbit.The principal investigator was William J. Borucki.After nine and a half years of operation, the telescope's reaction control system fuel was depleted. A Hipparcos-űrtávcső az iránytű szerepének pontosított változatát, az Univerzumban elfoglalt helyünk pontos meghatározását vállalta fel. A következő lépcső, amíg az ember eljutott addig, hogy miért világítanak a csillagok, évszázadokig tartott. Nem azért, mer Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrtávcső a széteső Atlas-üstökösről Washington, 2020. április 30., csütörtök (MTI) - Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble-űrteleszkóp a széteső Atlas-üstökös több mint kéttucatnyi magtöredékéről

Lenyűgöző felvételeket készített a Hubble a széteső Atlas

A legfrissebb találatok különböző híroldalakról űrtávcső kifejezésre. Tetszhalott állapotból hozta vissza az életbe a Hubble-t a NASA Több mint egy hónapig teljesen leállt a NASA egyik legfontosabb tudományos eszköze egy súlyosabb technikai hiba miatt Ugye az ATLAS-kísérletet hibásan írtam kötőjellel? Az ATLAS rövidítés (A Toroidal...). Válaszolhatsz itt. -- Árpi (Harp) 2007. január 9., 16:21 (CET) [] Akkor kell különírni, ha a távcső voltaképpeni nevében nem szerepel az űrtávcső szó, csak magyarázatképp van hozzátéve a James Webb-űrtávcső felbocsátása után folytathatják a kutatók. NASA Hubble, 2020. június 3. - Mpt Ősi robbanás nyomai Galaxisunk középpontjában található a Sagittarius A*, ez a több millió naptömegnyi fekete lyuk. Jelenleg a fekete lyuk csendes, csak rádiótartományban figyelhető meg. A Hubble-űrtávcsővel. A Hubble Origins Probe ( HOP) az orbitális teleszkópra tett javaslat 2005-ben készült, válaszul a negyedik Hubble űrtávcső (HST) szolgáltató missziójának első lemondására . Úgy használta volna egy Atlas V rakéta vagy hasonló rakéta, hogy indítson egy sokkal könnyebb, unaberrated tükör és optikai távcső szerelés, valamint a pénz-, hogy már épített SM4, valamint.

Űrvilág

A Nagy űrtávcső mellett a LST más jelentéssel is bír. Ezek a bal oldalon vannak felsorolva. Görgessen le és kattintson az egyesek megtekintéséhez. A (z) LST összes jelentését kérjük, kattintson a Több gombra. Ha meglátogatja az angol verziót, és szeretné megtekinteni a Nagy űrtávcső definícióit más nyelveken. A Solar űrtávcső mellett a SST más jelentéssel is bír. Ezek a bal oldalon vannak felsorolva. Görgessen le és kattintson az egyesek megtekintéséhez. A (z) SST összes jelentését kérjük, kattintson a Több gombra. Ha meglátogatja az angol verziót, és szeretné megtekinteni a Solar űrtávcső definícióit más nyelveken. Egyre drágább a Hubble űrtávcső utódja 2011.08.25. Index. Fotó: NAS

Bányásszunk kisbolygókat! - Knights of Cydonia Region

#tess űrtávcső. 24.hu 24.hu Vizes aszteroida, újabb Mars-landolás, és utazás a Hold túlsó oldalához - ezek voltak 2018 legnagyobb űreseményei. Idén sem tétlenkedtek a legnagyobb koponyák, sok űrmissziót indítottak útjára. fel 0 le. 24.hu 2018. 12. 31. Kategóriák (14) #tudomány; #bennu; #elon musk. Mintegy 1,7 milliárd csillag szerepel a Tejútrendszer legújabb atlaszában. A Tejútrendszer egyedülálló pontosságú, mintegy 1,7 milliárd csillag helyét meghatározó atlaszát mutatta be szerdán az Európai Űrügynökség (ESA). Az atlasz a Gaia európai űrtávcső megfigyeléseinek felhasználásával készült el. Az adatok. A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából, : Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshe Tavaly a Kepler űrtávcső több száz bolygót talált csak a közeli csillagok körül. In the past year, the Kepler space observatory has found hundreds of planets just around nearby stars. ted2019. A Kepler űrtávcsővel fedezték fel, a bejelentést a NASA tette meg 2015. július 23-án

NASA.gov brings you the latest images, videos and news from America's space agency. Get the latest updates on NASA missions, watch NASA TV live, and learn about our quest to reveal the unknown and benefit all humankind Előző cikkünkben (Hatalmas, zölden fénylő üstökös érkezik: április végén bárki megcsodálhatja) az Atlas (C/2019 Y4 Atlas) gyönyörű április végi megcsodálását vártuk.Sajnos a Hubble űrteleszkóp az elmúlt napokban rögzítette az üstökös darabokra esését. Körülbelül 30 darabot azonosítottak április 20-án, de három nappal később, április 23-án a távcső. The NASA Hubble Space Telescope is a project of international cooperation between NASA and ESA. AURA's Space Telescope Science Institute in Baltimore, Maryland, conducts Hubble science operations

Folyton visszamutogatok az ATLAS-ra, mivel egy mindössze 5 millió dolláros programnak is évekig kellett lobbyznia, amíg megkapta a támogatást. Egyetlen SENTINEL űrtávcső, ami most ~450-500 millió dollárba kerül. Most számoljunk 6-10 ilyen űrtávcsővel (vagy a JWST szintjével, ha kicsit előrébb tekintünk), és igen, az. A High Energy Astronomy Observatory 3 (szintén HEAO-3 vagy HEAO C) a NASA űrteleszkópja volt, amelyet égbolt-felmérésekre optimalizáltak a kemény röntgen- és gamma-tartományban. A HEAO-3-ot a Canaveral - fokról indították 1979. szeptember 20-án egy Atlas Centaur rakétával, és 1981. május 29-ig állt szolgálatban. A műhold 1981. december 7-én került újra a föld. Comet ATLAS May Have Been a Blast from the Past Read More. August 18, 2021. Mapping the Universe's Earliest Structures with COSMOS-Webb Read More. July 26, 2021. Hubble Finds First Evidence of Water Vapor at Jupiter's Moon Ganymede Read More. EVENTS 24 Aug 2021. Csillagvizsgáló Svábhegyi 2020.04.15. Darabokra eshetett a várva várt ATLAS üstökös magja Ajjaj, nagy a baj! Quanzhi Ye és Qicheng Zang USA-ban kutató csillagászok április 2-án és 5-én készített felvételei alapján úgy tűnik, hogy ATLAS üstökösünk korábban látott csillagszerű és kompakt magja megnyúlt és elmosódott A MSL 2011. november 26-án indult egy 541-es Atlas-5 rakétával. 44 perccel később már bolygóközi pályán volt.Európai idő szerint 2012. augusztus 6-án kora reggel szállt le a Marsra, ahol a tervek szerint legalább egy marsi évig (23 földi hónap) dolgozik

Lenyűgöző képek készültek a széteső Atlas-üstökösről

A most november eleji fogyó hold 5-i és 6-i terminátorának helyzete. A Gutenberg és Fabricius, valamint az Atlas és Hercules kráterek igen közel vannak ekkor a holdi helyi napnyugtához és megfigyelésükre most nagyon kedvező alkalom kínálkozik (kép: Ciel et Espace 2009. november, 474. sz Válogatott Űrfotó - Műholdas rendszerek linkek, Űrfotó - Műholdas rendszerek témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked

A 2019. évi eredményeket elismerő 28. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó intézmények, vállalkozások közü A JWST, ATLAS meg nagyon nem kisbolygó észlelésre lettek kitalálva. Én aszteroidákat, NEO-kat hoztam fel észlelési példának, mert ezek foghatóak egy űrhajó észleléséhez. A JWST-t azért hoztam fel, mert az a mostani technológiai szintünkön a legérzékenyebb infravörös tartományban dolgozó űrtávcső A keringő Csillagvizsgáló ( OAO) műhold volt egy sorozat négy amerikai tér obszervatóriumok által indított NASA 1966-ben és 1972, amely során az első minőségi észrevételeit sok tárgyat ultraibolya fényt. Bár két OAO-misszió kudarcot vallott, a másik kettő sikere fokozta a csillagászati közösség tudatosságát az űrmegfigyelés előnyeiről, és a Hubble Űrtávcső.

C/2019 Y4 (ATLAS) csillagaszat

Űrvilág.hu - Rossz idő ellen űrtávcs

Elkészült a legjobb kép összeütköző galaxisokró

30 érdekesség a 30 éves Hubble-űrtávcsőről csillagaszat

A műholdak és műholdkomponensek elektronikai és gépészeti tervezésével, gyártásával foglakozó C3S Kft. előadásában egy magyar fejlesztésű műhold, a RadCube, valamint egy műholdba szánt részegység, egy exobolygó-kutató űrtávcső segédtápegységének mechanikai és hőtani szimulációján keresztül mutatta be. Csillagászat - Tartalomjegyzék. Internetes Lexikon - Magyarázatok számtalan témában. Csillagászat: Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár A kezdeti nehézségek ellenére az űrtávcső hűségesen szolgálja a tudományt, felbocsátása óta több mint egymillió képpel gazdagította tudásunkat a világegyetemről. Összegyűjtöttük a legszebbeket. Alig egy hónap múlva indul útjára az Atlas V nevű rakéta, fedélzetén a NASA legújabb Marskutató-szondájával, az.

A Hubble-űrtávcső megdöbbentő felvételei - Kozmológia

A Hubble-űrtávcső - UniverZoom Tudományos Hírportál